Тест за стрептококи (скарлатина, Streptococcus pyogenes A)- Strep A

Лаборатория Писанец предлага бърз антигенен тест Strep A (Streptoccocus pyogenes) за скарлатина.

Тестът е бърз визуален имуноанализ за качествено откриване на антигени на Streptococcus  от група А (стрептококи А). Използва се като помощно средство при диагностициране на стрептококови инфекции при пациенти, показващи типични за бактерията симптоми. 

Бета-хомолитичният стрептокок от група А е основна причина за инфекции на горните дихателни пътища като тонзилит, фарингит и скарлатина. Ранната диагностика и лечение на стрептокок от група А намалява тежестта на симптомите и допълнителните усложнения. 

Известно е, че приблизително 19% от всички инфекции на горните дихателни пътища се причиняват от стрептококи от група А. Такива инфекции са най-разпространени при пациенти в гъсто населени райони. 

Пробата, необходима за теста, е гърлен секрет, който се взима от лаборантите в Лаборатория Писанец. Проби се взимат само в централната лаборатория на ул. Петко Д. Петков 23, ет.3. 

Както при всички диагностични тестове, окончателна клинична диагноза не трябва да се основава на резултатите от един тест, а трябва да бъде направена само от лекаря след оценка на всички клинични и лабораторни резултати.

Цена на теста: 10.00лв.

Свържете се с нас

Контакти

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече