FOX тест- тест за хранителна непоносимост към храни (283 храни)


Лаборатория Писанец разширява обема на тестовете за хранителна непоносимост към храни с иновативния FOX тест. Той е полуколичествен ин-витро диагностичен тест за определяне на специфични имуноглобулини от клас IgG, насочени сре определени храни. 

Консумацията на определени храни може да е причина за голяма част от здравословните проблеми. Особено днес, когато в менюто ни присъстват генномодифицирани и преработени храни и полуфабрикати.

За разлика от хранителната алергия, хранителната нетолерантност не може да доведе до животозастрашаващи състояния. Непоносимостта към храни и хранителната алергия са различни неща и не бива да се бъркат, въпреки че симптомите им в голяма степен се припокриват. Статистиката показва, че около 60 % от населението страда от непоносимост срещу поне един хранителен продукт, който може да предизвика клинични проблеми..

Хранителната непоносимост не протича с характерна симптоматика, която лесно да насочи към конкретния дразнител. Симптомите могат да варират, но според класификациите най-честите са следните:

дихателна система: ринити, синуити, астма

стомашно-чревен тракт: повръщане, коремно подуване, колити, проблеми в контрола на телесното тегло

централна нервна система: главоболие, депресии, хиперактивност

дерматология: екземи , атопични дерматити

Изследваните хранителни групи храни са:

Мляко и яйца

Месо

Риба и морски дарове

Зърнени храни и семена

Ядки

Бобови растения

Плодове

Зеленчуци

Подправки

Ядливи гъби

Нови храни

Кафе и чай

 

Свържете се с нас

Контакти

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече